Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jen poznámku - letošní absence strupovitosti je zjevně lokální záležitost, soused má napadení listů již silné.

A když už píšu, tak přidám svůj přístup - postřiky se snažím používat tak, abych je nejedl. Nespoléhám na krátké OL, které v mnohých případech prokazatelně nejsou dostatečné. Zeleninu nešplíchám s výjimkou prevence Cu či Vitisanu na rajčata a tykvovité a moření sadby česneku. Zbytek nechám osudu. Co nevyroste nahradím úspěšnějšímy druhy. Svilušky jedlými oleji a sírou.

Ovoce - systematicky ošetřuji na jaře (monilie meruněk, strupovitost; padlí při výskytu) a jádroviny (dle tabulek integrované produkce dětské výživy) končím začátkem června zpravidla již bio - síra, Vitisan. Mšice a červivost podle situace 1-2x případně vůbec, lepové pásy mi moc nefungují. Sviluška a hálčivci - T. pyri. Monilie plodů - zkouším Vitisan. Obaleč je kámoš (za 30 let mi pouze jednou omezil úrodu jablek, jinak pomáhá s probírkou)

Réva - Vitisan, Cu, síra.

Moruše, borůvky, muchovník, maliny, fíky atd. bez chemie, rybíz a angrešt výjimečně lokálně při ranném napadení mšicí, padlí před či po květu a pak jen odstraním případně napadené špičky letorostů.

Později postřikovač distribuuje převážně hnojiva na list. Něco jsem zapomněl?indecision

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika