Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Máte už ověřeno, že není potřeba chemie, ale nemáte ještě výnos? Hm... laugh

Víte, naprosto jste pominul, že každý má úplně odlišné podmínky, a nemůžete říct, že "lze vypěstovat bez jakékoli chemie", protože u vás potřeba není!

Někde můžou být přemnožené mšice, někde jiný požíravý hmyz, někde houbové choroby. Pak máte volbu - buď si necháte zdecimovat stromy (a pokud se to děje pravidelně rok co rok, ty stromy to zabalí), nebo zasáhnete. Proti monilii na meruňkách a kadeřavosti na broskvoních je postřik nutnost, to nemůžete popřít a nijak obejít bez chemie. Leda že byste je pěstoval ve skleníku. Pokud je u vás velký výskyt obalečů, pilatek - jak dosáhnete úrody, když vám všechny plody napadnou? Myslíte, že je pochytáte do síťky? Jak zabráníte padlí nebo strupovitosti, aby vaše rostliny nenapadly?

Já se taky snažím používat chemie co nejméně, ale bez ní to skutečně možné není. Když jsem jí vůbec nepoužíval, měl jsem jen pár mizerných jabloní a švestek, ze kterých většina plodů opadala napadená. Poté, co jsem vysadil další druhy stromů, a chci z nich mít nějakou úrodu, pak v mnoha případech minimální použití chemie nutné je. U zeleniny ji naštěstí používat nemusím, pouze v případě nepříznivého počasí v létě pro rajčata. Ale spousta lidí má problémy s různými škůdci, a žádná přirozená obrana proti nim není. Já třeba na zkoušku vysadil letos květák, ale postupně se na něm vystřídali bělásci, molice a žraví broučci, takže vypadá žalostně, asi jej brzy vyhodím a další pokus už nebude.

Hmm, povězte, jak se vám daří přirozeně vypěstovat třeba květák? Povězte, zabráníte těm zeleným mšicím na slivoních (lepové pásky mám, takže se tam dostaly vzduchem), aby vám obalily vrcholky letorostů a způsobily jejich degeneraci? Slunéčka se časem rozmnoží a zasáhnou, ale to už je pozdě a letorosty jsou zakrnělé.

A napsat "Chemie je nahrazka za tupost a lenost" - je vidět, že hloupost je vlastnost ještě rozšířenější...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika