Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ehm, už nějakých pár desítek let je zemědělství provozováno strojově s minimem zaměstnanců, takže dnes "ti lidé", které zmiňujete, už jsou dávno v důchodu nebo mrtví. Takže ani neberou dávky, ani nikam nejezdí za prací.

Představujete si zemědělství bez chemického ošetření nějak takto?

... Úrody byly úměrné nedostatečnému obdělávání polí. Obilí bývalo hodně zaplevelené a proto málo sypalo. V některých záznamech z té doby se uvádí, že sypalo sotva na věrtel, t.j. z mandele větších snopů se dostalo asi 18 kg obilí a často i méně. Sekalo se ručně kosami a rožni, kterýžto způsob se dodnes udržel.[82] Velmi často se však stávalo, že bylo nutno sekat – zvláště na jaře – pouhými srpy, protože stébla byla velice slabá....

Umíte si představit, že byste donutil statisíce lidí změnit způsob života a nahnal je na pole plevelit lány se zeleninou? Nepěstovat moderní tvary ovoce, ale vše složitě česat z vysokých odolnějších stromů? Atd. Samozřejmě že by to bylo možné, částečně nahradit chemické ošetření tím, že kompletně změníte postupy pěstování. Ale nikoho nedonutíte se do té doby vrátit. Nemluvě o tom, že se čím dál více projevují choroby, proti kterým jste bez chemie bezmocný. Proto si dovoluji tvrdit, že bez chemicého ošetření bychom se neuživili.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika