Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Řekl bych, že to nevidíte v souvislostech. Jednak je tu základní honba za produktivitou práce = to je jev, kdy za minimální množství práce získáte maximální a stále rostoucí množství zboží. Tím snižujete náklady. Tato honba v podstatě dnes vyšroubovaná do nerozumné výše se dotýká i zemědělství. A bez těchto látek prostě produkce 1. klesne, 2. bude nekvalitní, ve smyslu napadení chorobami a škůdci. Konzument a průmysl si zvykl vyžadovat zboží bezvadné, bez jakéhokoliv napadení ať škůdci, či třeba plísněmi. Již bylo prokázáno, že např. bio obilí pěstované bez ochrany je v podstatě po napadení plísněmi toxické aflatoxiny.  Tedy řešení by bylo přestat se hnát za produktivitou a tedy za kvantitou. Ovšem ve všech oborech. Jestli jste někdy viděl video z výroby velké automobilky, je asi jasné, že takové rozhodnutí, tedy zpomalit růst produktivity žádná vláda na světě neudělá, alespoň teď ne. To totiž znamená pokles spotřeby a problémy státu. Otázka je, kam až to povede, ale to není tématem vlákna.

Pokud jde o význam včel jako opylovačů, v běžné krajině, nikoliv plantáže či monokultury, její význam je značně přeceňován (včelařská loby). Například ta řepka je dost sporná, jaksi dvousečná.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika