Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za citaci.
Každé roční období má své favority, co se chuti týče. Z letních citovaný Mantet - mimořádná je jeho vůně. Jablka jsou velká, poměrně lehká, velmi jemná dužina, ale trochu loupavá a mastná slupka. Náchylnost ke strupovitosti mimořádná, plodnost slabší. Více si cením o týden pozdnějsí Krasavu - Nádherné tmavě žíhané velké jablko ze střížovické dílny pana Loudy - vyčetl bych mu jen přílišný zájem vos a propad před sklizní.
Z podzimních jablek považuji za úplný "TOP" Dezert - chuťově i vzhledově bez konkurence - cihlově oranžové plody a strupovitostí trpí velmi málo, i když rezistentní nejsou. Plodností ovšem zaostávají za James Grievy a podobnými. Fantazia není špatná, výše bych řadil chuťově podobné, i když hůře vybarvené  Čistecké lahůdkové. Strupovitostí trpí obě velmi.
Zimní jablka si netroufám hodnotit - je jich mnoho a jejich chuť je často ovlivněna skladovacími možnostmi a trvanlivostí. Rodině Rubínů - jejich barevným mutacím a křížencům, se v dobrých letech chuťově konkuruje těžko. Ale - kolik lidí, tolik chutí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika