Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Založil jsem téma a už jsem se skoro neozval a teď učiním prohlášení :-). Připojím několik bodů:

  1. Děkuji všem přispěvatelům k "mému" jablku.
  2. Jezibabin vstup do neukončené diskuse a navíc se žlutým jablkem mne trochu "rozhodil". (Mne hned napadlo, že mi to připomíná Stark Earliest, ale může to být i mnoho dalších odrůd, které neznám, a tak jsem mlčel).
  3. Děkuji Wendymu za lehké popíchnutí a rozvíření... Starořímské jablko to ale opravdu nebude. Sem nedošli. /Jen mne napadá jisté rčení: Když mužskej řekne, že něco udělá, tak to udělá a opravdu není nutné, aby mu to manželka každého půl roku připomínala :-)/ "Vrazit klín do řepy" (nebo do Pepy?) :-)
  4. Z nabídnutých možností - odrůd červených letních jabloní - se nejvíce kloním k tomu, že se jedná o Hedvábné červené letní, jak uvedl Vítek. Já už jsem o něm uvažoval dříve, když Vítek vložil v jiném tématu oskenovaný seznam starých tržních (školkařských) odrůd jabloní a tam bylo Hedvábné červené letní uvedeno. Do té doby jsem žádné staré červené letní jablko neznal (Malá pomologie - 1960 - ho neuvádí, starší pomologie nemám k dispozici)
  5. Přestože to není jablko současných kvalit (moučnatí), nastříhal jsem nějaké rouby a v zahradě přeroubuji větev nějakého jiného stromku. Jen tak pro zajímavost.

Tak dobrou noc a pěkné - u nás jsou bezesněhé - Velikonoce.

Josef.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika