Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zatím sjem nezjistil, co vlastně očekává majitel uvedeného stromu od té naší diskuze. Každý příspěvek má svou filozofií. Já jsem usoudil, že majitel zahrady asi neovládá zásady řezu a tak velice správně chce od nás pomoc, ale jen do fáze nezávazné diskuze. Podle mé zkušenosti s dědičnými stromy je jediným řešením prohlásit jabloň za veřejnou zeleň a nahlížet na něj jako na krajinotvorný prvek a o úrodu jablek se vůbec nestarat.

  Jabloň je už stará a cokoliv majitel udělá, bude mít životnost kolem 15 let. Dřívějšímí průklesty jabloň dostala pořádně zabrat. Řez a údržbu takových stromů nelze dělat za mzdu a nikdo to zadarmo dělat nebude. Tento ztracený čas, bych radějí věnoval mladému sromku, ze kerého bych měl větší užitek i radost.  

Za sebe mohu sdělit, že jsem takové stromy, celkem 3, skácel na ostro 1,2 m nad zemi a postupně vypěstoval jeden výhon a z něho vytvořil novou korunu. Řeznou ranu jsem patřičně ošetřoval. Není to moc vzhledné,  ale účel to splnilo.

Diskuze mně melmi inspirovala a pokusím se nashromaždít fotky ovocných stromů, které změnily majitele a nyní zápasí o přežití.  Přiležitostně je zde zveřejním.   Vladislav

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika