V novsej slovenskej pomologii z roku 2004, okrem ineho zase pisu toto"Dužina je biela alebo zelenkavá, hrubozrnná, kyslej chuti. V plnej zrelosti však zosladne a stráca aj kyslosť. Oberá sa podľa možnosti neskoršie. Do marca sa takmer nedá jesť. Dozrieva až v jarných mesiacoch a vydrží do júna i dlhšie."
To len pre zaujimavost, inak mam na zahrade odrodu "Boikovo obrovske" a verim ze Strymka musi byt urcite lepsia odroda. Ten strom drzim len preto, lebo ho vysadil môj stary otec a mam ho ako spomienku. (uz som ho chcel 100 krat vytat, no vzdy mi ho bolo luto, lebo plody su velke, je ich vela, a neni rok aby nezaplodila) Len tie jablka su bohuzial na konzum pre mna nepouzitelne.
To len na margo toho, ze su aj horsie odrody ako Strymka (aj ked ako som pisal, Strymku som moznost ochutnat nemal).