Tak, bohužel, některé plody Goldstaru se mi letos začaly kazit již nyní, to je začátkem března. Pro mne docela překvapení.
Jinak jsme dnes v rodině ochutnávali a porovnávali dvě pozdní odrůdy Goldstar a Benet (Melrose x Rubín).
I když nikdy nedám na Goldstar dopustit, dnes jsem musel uznat názor dalších členů rodiny, že Benet v této době chutná lépe. Jeho dužnina barvou a strukturou připomíná Melrose, řekl bych, že je o něco šťavnatější, jsou tam cítit kyselinky i aróma. Oproti Melrose má stravitelnější slupku i hezčí vzhled, to bude asi z toho Rubína. Uvidíme zase příští měsíc.
Goldstar stále šťavnatý, dužnina nemoučnatí, ale to kousnutí do ní je trochu jiné a chuť pro mne velmi dobrá, pro ostatní to už nebylo ono.
Někdy příště zas další odrůdy.