Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tohle vlákno "Matčino" běží už 7 let a docela se hodí přečíst starší příspěvky. Vesměs všechny jsou i dnes pravdivé.
   Před 40 lety jsem měl v zahradě tři (!) velké stromy Matčina. Chuťově to nejlepší, co tu rostlo. Dnes již nemám žádný a pořídit si je nehodlám.  Je to kultovní odrůda, jsem rád, že na obecním pozemku roste ještě jeden starý strom, rád se do jeho plodů zakousnu. Ale na zahrádku, do intenzivních tvarů se Matčino nehodí, v tom dávám p. Vlastimilovi za pravdu. Matčino má růst jako vysokokmen někde v nepříliš teplé poloze, v dolině s častými mlhami, bez zásahů pěstitele, ať už řezem či chemií. Takovou péči - nepéči odrůda ocení a odmění. 
   Dnes již nemám obavu, že by Matčino zmizelo v propadlišti odrůd. Dokud bude poptávka po krajinotvorných ovocných solitérech, bude mít své místo jisté.
P.s. Opravdu jsem zvědavý na výsledky dr. Hlavatého. Pokud platí ony teorie,  mělo by jít o snad nejméně vhodnou odrůdu do jeho pěstitelských podmínek - sáček cukru s krátkou skladovatelností, podprůměrně plodné, těžko tvarovatelné. Ale jak známo, šedivá je teorie...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika