Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za zhodnocení, doporučení, Biesterfeldské. Nemám klasickou zahrádku ani sklep. Jde mi o stromy na volný pozemek, kde na metru nesejde a o ovoce hned ke spotřebě nebo jen na krátké uložení. Pozdně zimní odrůdy se mi proto nehodí (ale Rubinolu a Rozelu mám). Za výborné jablko pokládám Boskoopské (žluté) a tak hledám odrůdy, které by mu byly chutí podobné a byly i stejně odolné ke klimatu a plodily v drsnějších podmínkách podobně dobrá jabka. Šťavnaté (nasládlé, vodnaté) odrůdy mi většinou moc nechutnají. I když mám rád třeba Grávštýnské z Vysočiny (a to je hodně šťavnaté).
Také si myslím, že odrůda se může „vyvíjet“. Že nemusí být stejná, stejně odolná, pokud delší dobu roste (přes několik stromů) v tvrdších podmínkách, s toutéž odrůdou, která roste dlouho v teplejším klimatu. Především u starých odrůd. Proto bych rád našel tyto odrůdy (koženky) ve větší nadmořské výšce. A tak dotazem zkouším, jestli se třeba nějaký pěstitel ozve nebo se na podzim podívám na nějaké výstavy ovoce (zahrádkářů) v okolí. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika