V srpnu na dovolené jsme po příjezdu do hotelu někde v Nevadě dostali v recepci "hotelové jablko" Red delicious, které bylo určitě kalifornské. Já jsem ctitelem pikantnějších jablek, takže jsem ho uložila do batohu, kde (zapomenuto) se mnou v rámci tří týdnů putování absolvovalo i sestup do Grand Canyon, kde bylo 47 °C. Po návratu domů jsem ho s překvapením z batohu vybalila zcela netknuté. Jablko nikdo nesnědl a bylo na jídelním stole až do Vánoc. Za tu dobu se jeho vzhled téměr nezměnil, jen zcela nepatrně svraštělo a ztratilo na váze. Po rozkrojení byla dužina dost suchá, moučná, místy mírně nahnědlá, ale chutí a vůni stále srovnatelná s čerstvým plodem, bez známek hniloby nebo rozpadu. Celá rodina jsme stáli v úžasu a kladli si podobné otázky jako Vy. Zuzana