Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ja mam pocit, ze v teto diskuzi neustale dochazi k nedorozumeni. Vami zminovany seznam povolenych odrud je smerodatny pro velkoovocnare, kteri musi mit na zretelli predevsim ekonomickou stranku veci a proto si nemuzou dovolit riskovat a vysazovat odrudy, o ktere nebude mit verejnost zmanipulovana supermarkety zajem. Toto forum ale, domnivam se, neni urceno pro velkopodnikatele. Drobny hospodar si vetsinou vysazuje to, co mu samotnému chutná a pro co najde vyuziti. Pestra paleta chuti a vuni, kterou nabizeji stare odrudy je neoddiskutovatelny fakt. Dalsi lide maji zajem hospodarit extenzivne a kombinovat treba sadareni s chovem dobytka.I pro ne maji stare odrudy na vysokokmenech smysl. Z urcitych starych odrud hrusni a jablek jsou vynikajici susene krajanky anebo takove hruskove povidla (mlask). Z dalsich se da vyrobit vynikajici most, vino nebo palenka. Nektere se daji pouzit ke krmeni dobytka a jine zase k vareni a peceni. Kdyz strom dokonci svuj zivotni cyklus, jeho drevo se da vyuzit k vyrobe nabytku (hrusne, tresne). Mnozi lide se dnes snazi zachranit kulturni a prirodni dedictvi svych predku a zachrana starych odrud muze byt pekne hobby. Je to mnohem komplexnejsi problematika, nez se nam snazite namluvit.

Cela tahle valka mezi zastanci starych a novych odrud je uplne zbytecna. Kazdy ma proste jine moznosti a jine pozadavky. Nekdo chce na zahradce par rezistentu na malo vzrustnych podnozich, nekdo ma louku a chce vysadit sad z vysokokmenu. Nekdo ma vice mista, nekdo mene. Nelibi se mi, ze nekteri lide tady musi neustale druhym vnucovat svuj jediny spravny nazor a cenne stare odrudy hazet smahem do propadliste dejin (treba jen proto, ze nepochopili jak se daji vyuzit a v cem spociva jejich hodnota).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika