Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tato diskuze ta toto téma podle mě potřebná je.A to velmi.Stromek se totiž sází na léta a výběr odrůdy je většinou to nejdůležitější.Pozdější možné přeroubování je pro mnoho lidí složité.

Poslední dobou je častý názor stará odrůda = dobrá odrůda.Většinou tomu tak není a novější odrůdy mohou být o třídu i dvě lepší.

Už za starého Rakouska-Uherska a pak za 1.republiky věděli, že sázet špatné odrůdy je pěkná hloupost, a byly zavedené hlavní a vedlejší odrůdy pro jednotlivé regiony.Regulace byla do začátku devadesátých let.Odrůda se dostala do listiny povolených odrůd až po několika letech zkoušek.V dnešní době je situace taková, že je  opačný extrém.Je možné zaregistrovat jakoukoliv odrůdu  s vlastnostmi mnohdy všelijakými.Anebo nabízet k prodeji staré odrůdy, které právem patří, tak jak psal Zahradnický Guru, do propadliště dějin.Bohužel dobrá reklama a obchodní zdatnost a můžete koupit opravdu "skvělý stromek".Ze starých odrůd do dnešní doby v seznamu vydržely pouze Průsvitné letní, Zvonkové a Golden Delicious.

Jestliže by po mně někdo chtěl radu s výběrem čtyř, pěti odrůd jabloní, ve výběru by nebyla stará odrůda ani jedna.Kdyby sázel třeba deset, patnáct, pak nějaká starší proč ne.P

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika