Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak z matčiny strany pocházím z Kútú. Ale žijeme trvale v jižních čechách Blatensko. Sama Blatná je v nížině řeky Lomnice. Zde ještě dnes není sníh, ale u nás jen 7 km dále v pahorkatině už je bílo. Proto používám svých 505 mnm jako takovou malou zkušebnu. Půda je tu střední až lehčí kambizem s mělkým profilem pod ním je rostlá rezavá zvětralina šedomodré žuly - granodioritu. Orientace pozemku je jihozápad. Další dílec je orientován na severovýchod.

Volary jsou pravda na Šumavě poměrně vysoko, takže tam budou zajisté tvrdší podmínky. Známý fakt je, že je lepší brát rouby z vyšších poloh do nižších nežli naopak. O zajímavých pěstitelských polohách jsem spíše slyšel na pravém břehu Lipna. Údajně se tam pěstovala i réva. Dříve pohraničí, dnes už zřejmě zastavěná oblast zbohatlíky.

Ke Karnevalu ještě jsem chtěl dodat, že tvoří velmi dobře plodnonosný obrost a s tvarováním tato odrůda nebude mít problém, chová se způsobem větvení a růstem asi něco jako Topaz či Rozela. Odrůdu doporučuji nejprve ochutnat. Samozřejmě někdo má rád navinulejší kyselejší jablka. Jsou lidé, kteří upřednostňují Glostry před Starkrimsony.  Jablka Karnevalu by se mohly dobře prodávat očima, dovedu si je docela hezky představit na proložkách v obchodě.           K pozitivním vlastnostem patří zatím byvší rezistence vůči strupovitosti.

Juraj Kafka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika