K odrode Merkur - dovolím si pár poznámok z pozície toho, kto ho viac rokov naozaj pestuje. Ak sa jedná o hrdzovitosť v oblasti stopkovej jamky, tak tu niekto objavuje Ameriku. Prečítajte si prosím môj príspevok na foto 1 spred 3 rokov, kde som myslím dosť objektívne vypichol klady aj mínusy Merkuru, okrem iného aj tú hrdzovitosť. Podobnú má napríklad aj Rubinola - NO A ČO??? Taký Boskoop je hrdzovitý takmer celý, a pritom je to perfektné jablko. Hrdza v oblasti stopkovej jamky je odrodovou vlastnosťou Merkuru (foto 2,3 - moje jablká), je to len vizuálny "škraloupček", nie je to choroba, nemá to vplyv na jeho chuťové kvality a ani (na rozdiel od Rubinoly!) ani na jeho skladovateľnosť. Kto by mal pocit, že tu Merkuru robím advokáta, nech si prosím znovu prečíta, čo som o ňom napísal v r.2016 - viď foto 1. IH