Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Na zabránenie kvasenia, pane Milośi, je dobré nakrájané ovocie najprv dať do trúby alebo cez leto na vyšší stupeň ohrevu vzduchu v el. sušičke a po odparení hlavného množstva vody už dosušiť v miernom teple alebo na Vami zmiňovaných akumulačkách. Podobné skúsenosti máme s hríbami nazberanými v októbri. Naši predkovia na to mali hlinené alebo keramické pece s ideálnou povrchovou teplotou. Pokiaľ ide o prach, máte pravdu, že sa od neho neumiera, ale mnohí máme skúsenosti so zapálenými kútkami úst napr. po zjedení neumytého zaprášeného ovocia. Vieme aj, aké je to nepríjemné, bolestivé a dlho sa tieto zápaly hoja. Som presvedčený, že zbytočne veľa prachu a baktérií do sušeného ovocia nepatrí. Kto má doma radiátory konvekčného typu (nástenné či podlahové), nech ich skúsi raz za pol roka odkryť a pozrie sa na Al-lamely nasunuté na Cu-trubkách, ako sú zanesené prachom a pavučinami. Konvekčné telesá, ale aj najviac predávané radiátory typu Korado sú doslova vysávačmi prachu, lebo studený vzduch od zaprášenej podlahy je nasávaný do telesa topidla. Paľo