Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

K tomuto tematu si dovolím sdělit krátkou story. Komu to přijde nezajímavé, nechť příspěvek přeskočí.

Bydlím a zahradu mám ve vsi, kde jsou pro pěstování ovoce horší podmínky než v Sadové, ale lepší než v Potštejně. Měl jsem známého, dá se říci kamaráda (už nežije)  ze stejné vsi. Někdy před 12 lety jsme se sešli, abychom se poradili rouby jakých odrůd jabloní si opatřit na jaro. Přinesl mi dvě jablka Lord Lambourne, abych je ochutnal. Řekl jsem, že nemám nůž. "A na co potřebuješ nůž?" Odpověděl jsem: " Abych si je oloupil, protože jsou strupatá". To se trochu urazil poprvé a řekl, že jsem citlivka.

Potom jsme se začali dohadovat o odrůdách. Začal, že by chtěl mimo jiné Coxovu, protože strom, který má je už příliš starý a nemocný. To jsem mu začal dost vehementně rozmlouvat asi v tom duchu, že pořizovat si v dnešní době Coxovu renetu je nerozumné, když existuje řada lepších a moderních odrůd.  Rzčílil se, možná i trochu urazil a řekl mi: " Víš co? Mně Coxka chutná, bez ohledu na to, co kdo o ní píše, nebo, co mi říkáš ty. Já si její rouby seženu sám a ty si roubuj co chceš. " Pohoda byla pryč a od té doby jsme o ovoci už spolu nikdy nemluvili.

Proto se také vyhýbám někomu rozmlouvat pěstování té, či oné odrůdy.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika