Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Otázka je, čo sa myslí pod pojmom optimálna poloha. Keď som v r. 1978 slúžil vo VZS, priniesol mi kamarát uprostred leta zo svôjho sadu v okolí Liberca a z pivnice na chalupe jablká James Grieve a Čistecké lahôdkové z minuloročnej úrody (!) a chutili ako na začiatku konzumnej zrelosti, bez náznaku vädnutia šupky. Každá odroda dáva rôznu kvalitu svojích plodov v rôznych klimatických podmienkach. Nadm.výška, vlhkosť vzduchu, striedanie denných a nočných teplôt... výrazne ovplyvňujú kvalitu a uchovateľnosť jabĺk. Pokiaľ ide o degustačné komisie, myslím si, že tá hrstka posudzovateľov nepredstavuje vždy ideálnu vzorku drvivej väčšiny konzumentov, takže ich subjektívne hodnotenie môže "vyniesť na Olymp" odrody, ktoré by mnohí považovali za priemerne chutné. Často zohráva úlohu asi aj "národná hrdosť" alebo lobbing pestovateľov (Rubín, Bohemia). Termín degustácie býva často v čase, kedy neskoré zímne sorty sú ešte pred zenitom konzumácie. Je to téma na dlhú diskusiu. Paľo
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika