Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Sulikol ani Sulku u jabloní nepoužívám. Tlak padlí jabloňového je u nás přeci jen nižší, než v okolí HK, zde to je záležitost jen některých let. Protože používám kombinací triazolových přípravků, méně už strobirulinových, s kontaktními, tak u mne padlí nedělá až na vyjímky problémy (Jonalord, Melroze,Jonagold, dříve také Idared).

Uvádí se, že některé odrůdy (nikdo nespecifikoval které to jsou) reagují na zase  některé fungicidy rzivovostí slupky. Nejčastěji je zmiňováno, že je to u odrůd se zelenou slupkou a v minulosti byl právě zmiňován Golden. Kdysi to uváděla firma Du Pont u svého přípravku Punch s úč. látkou flusilasol, nyní to zmiňuje firma Agro Aliance u Sulikolu.

Také firma Arysta LifeSciente nedoporučuje použití Syllitu po odkvětu až do velikosti plodu vlašského ořechu kvůli možnosti vyvolání rzivosti plodů u citlivých odrůd (které to ale, kromě Goldena, jsou?).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika