Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nikdo neodpovídá, tak snad jen něco z mála mých zkušeností. Dříve používané jabloňové podnože M II a M IV bych u volně rostoucích tvarů dával nejméně 6m od sebe, vysázel jsem jich dost a větší vzdálenost byla vždy lepší. S MM 106 nemám velké, či spíše dlouhé   zkušenosti, pro Topaz nebo Rubinolu by podle vzrůstu 5-ti či 6-ti letých stromků zřejmě 5m stačilo, pokud bych měl místo, blíže bych je nedával. Jonagold Marnica se zdá rozložitější, odhadl bych, že 6m by mu svědčilo. Peckoviny jen málokdy lze udržet jako malý strom, samozřejmě záleží na podnoži. Třeba Althanova renkloda či švestka JoJo mi mnoho místa nezabrala (podnože neznám), jindy Althanova renkloda byla jako strom velmi rozložitá.

M9 v zatravnění bude téměř jistě živořit, pokud snad nebude mít předem takovou zásobu živin, že... ale to je jen na prvních pár let, malý kořenový systém na víc nedosáhne.  Ale prohledáním a prostudováním tohoto serveru se jistě dozvíte více, chce to věnovat také trochu vlastního úsilí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika