Použil bych tady formulaci z popisu chuti moderních odrůd broskvoní a to "jednostranně vyvinutá chuť". Myslím tím neznámou odrůdu ve vlákně "Poznáte někdo odrůdu jablka?". Takže tato chuť u neznámé odrůdy je takto jednostranně vyvinutá, pouze s tou charakteristickou příchutí. Dužnina plodu je zelenobílá. Naopak by se dalo říci, že např. u Melrose je chuť vyvinutá dvoustranně a to u dobře vybarvených plodů se nejprve objeví nasládle aromatická příchuť odrůd typu Red Delicious, která přechází do další chuti, a to do Jonathanu. U menších "glostříků", které jsem vyfotil v tomto vlákně společně se Zvonkovým je stále současná chuť výrazně nasládle aromatická (Red Delicious) bez dalšího chuťového vývoje (přechod ještě k jiné chuti po rozkousnutí). Plody těchto menších Glostrů se překvapivě ani nekazí. Je to takové malé překvapení roku.