Se vzrůstajícími teplotami se jablka ve sklepě začínají kazit. Již před časem to postihlo Gascoigneho šarlatové, které si zachovalo jakous takous chuť, ale dužnina je suchá. Bohužel kazivost postihla náhle i Bláhovo oranžové, které by jinak bylo chuťovým držákem odrůd typu Coxova reneta. Dobře vybarvené Melrose je nasládlé a aromatické a samozřejmě s dužninou ještě v dobré kondici. Resista to vzdala už před časem a jak jsem psal, tak nejlepší byla po sklizni. Otava je zvadlá, kazí se, ale jinak je stále chutná. Kupované Goldstary jsou mnohem chutnější, než ty moje, to musím přiznat. Mají příjemnou nasládlou chuť. Stále ve výborné kondici je na podzim kupované Zvonkové (...Glockenapfel). Dužnina je ještě překvapivě pevná přiměřeně šťavnatá a typicky navinule osvěžující. Pro mě tedy velmi chutná. Celkové doporučení Josefa Kutiny z Pomologického atlasu zní: "Stále zajímavá zimní, celkem plodná odrůda, vhodná především pro drobné pěstitele, hledající dobře skladovatelnou odrůdu, které neodradí její záporné vlastnosti". Bohužel tyto vlastnosti zřejmě odradily nedaleké majitele ovocných sadů, kteří vyřadili ze svého pěstování nejen Zvonkové, ale i Starkrimson a Kid´s Orange. O velmi chutných a aromatických Glostrech (Zvonkové x Richared Delicious) jsem psal. Koupil jsem teď jeden plod "obřích" Glostrů, ale jelikož byly zřejmě vytažené z chladírny, tak byly jako kámen a bez chuti. Snad jediné velmi sladké jablko, které stále oceňuji je Starkrimson Delicious a to proto, že přes svoji sladkost je i silně aromatické, což se o "goldenovské" Pinově říci nedá.