Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vidím to jako pan Vysloužil, jde zřejmě o planou jabloň. Lze ji přeroubovat, nebo vyhodit.Rozhodnete-li se pro přeroubování, pak bych v únoru seřízl silnější kmen asi 30 cm nad spodní větví jako připravu k přeroubování, následně za mízy rouboval s tím, že slabší kmen bych ještě nějakou dobu pro jistotu ponechal v záloze s menším sestřihem. Že je třeba včas pořídit rouby je samozřejmé.

Z fotografie není jasná vzdálenost (výška) od úrovně hladiny, která bude i úrovní spodní vody. Trvale vysoká spodní voda jabloním nesvědčí, v průměru metr rozdílu by mohl snad stačit.  

Rozhodování je jen na Vás, zformovat korunu po přeroubování není příliš jednoduché, rouby se někdy vylomí, i srůstavost není vždy jistá, dokonce se mi stal případ, kdy naroubovaná odrůda byla tou původní velmi negativně ovlivněna. Samozřejmě na druhé straně je nesporně dřívější úroda - pokud se vše podaří. Já mám nejraději nové stromky, je z nich více radosti. Je to na Vás.

Zdeněk.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika