Chceme zasadiť hrušku. (vieme, dve).Avšak, nemáme radi také typické maslové sladké.
Babička mala hrušku (takže možno pôjde o starú odrodu), ktorej plody boli trochu väčšie cca 300g, zelené a tvrdé, chuťovo skôr kyslastejšie, vodnaté. Po úplnom dozretí naozaj neviem, či išli veľmi do žlta a padali alebo sa červenali líčka, viem, že boli stále zelené aj v septembri (boli hody, preto to viem identifikovať), a keď aj dozrievali, šupka bola síce mäkšia, ale stále zelená a hrubá, dužina síce sladšia, ale stále nie maslová. Výborne sa zavárali.
Takže sme zatiaľ vyselektovali, že pôjde skôr o jesennú alebo zimnú hrušku. (wiliamsova, konference sú už vylúčené) Teraz chodíme a kupujeme hrušky v obchodoch a chutnáme, ktoré sa najviac priblížia.
Tvarovo a chutovo nám sadla Abbe fetel, ale obávam sa, že bola ešte nedozretá (podľa popisov tu na forum, že v obchodoch býva zelená a musí este vyzrieť)
Žeby to bola Pastornica? Nahradia ju aj Lucasova či Parížanka?
Ďakujem za každú úvahu.
Zuzana s rodinou