Opakovaně hnědé listy



host - 155.24 (?) 
20.3.2016 12:17, zobrazeno: 3805x

Dobrý den,

mám už třetí rok za sebou u hrušně hnědé listy. Je cca 10 let stará, ale začlo se to projevovat až před třemi lety. Je to předpokládám spálené, ale nejsem si jistý, zaráží mě, že na některých místech jsou vedle hnědých kožovitých listů i zdravé zelené, slunce tam svítí až po poledni. Můžete někdo poradit co přesně to je a případně jak s tím naložit?


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.2 (?), 20.3.2016 16:24

Erwinia amylovora.Spála růžokvětých.Infekci přenášejí včely, hmyz,déšt, vítr.Bakterie přezimují v napadené borce.Stromy bez ošetření přežívají několik let, než uhynou.Proveďte několikrát, opakovaně ošetření měděnými přípravky.Začněte už dnes, pak před květem, a po odkvětu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 155.24 (?), 8.7.2016 11:39

Dobrý den přeji a děkuji opožděně za radu. Postříkal jsem to (Championem) jak jste radil a skutečně se zdá že to zabralo a letos se problém neprojevil. Čeká strom tahle procedura někdy v dohledné době znovu? Nebo příští rok(y)? Předem děkuji za odpověď

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.2 (?), 10.7.2016 18:11

Přípravky na bázi mědi se mají k ošetření stromů používat pokud rostliny nemají listy, protože je(listy) v době rašení, a v době vegetace měď v doporučené koncentraci poškozuje.Měďnaté přípravky lze použít k ošetření stromů už třeba na podzim, a až do jarních měsíců.Lze tuto činnost spojit npř.s ošetřením proti kadeřavosti broskvoní.Pokud Vaše hrušeň,podle Vaších slov každoročně spálou trpí radil bych ošetření provést.Radil bych zařadit i ošetření sulkou v předjarním období npř proti vlnovníkům.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika