|
Lucasova
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10088) - 70.216 (?) 13.10.2011 17:10, zobrazeno: 102420x
Lucasovu závidím, pane Vlastimile. V roce 2002 jsem koupil od místního zelináře před vánocemi tyhle hrušky už zralé přímo ke konzumaci. To byl požitek. Bílá, máslovitá dužnina plná šťávy, z dokonalou vyváženou chutí. Něco úžasného. Něco podobného byl Condorde z Belgie, taky lahůdka, ale ne úplně to samé. Od té doby ať jsem koupil Lucasovu, kde chtěl, tak nic moc. Přímo slabota. Kříženec Lucasovy - Nela, má dužninu podobnou, ale opravdu je tam "medová" příchuť nebo něco, co by se tak dalo nazvat. Dobré, ale tenkrát ta Lucasova byla nedostižná. Sehnat ji každý rok ve stejné kvalitě není snadné. Je potvůrka nejspíš dosti náročná.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10088) - 70.240 (?), 22.10.2015 18:51
Počkejte, počkejte, jak říkal pán ve filmu Jedna ruka netleská, měl jsem na mysli Lucasovu, ne Bohemicu. Myslím, že pod tyhle vložené fotky mohu bez obav napsat Lucasova, tak jak uvádí prodejce. Máslovitá konzistence, šťáva z nich jen teče. Ty žluté jsou jen nepatrně navinulejší, ale ne rušivě natrpklé. Rád bych, aby jste je ochutnali i Vy a posoudili je.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10088) - 70.240 (?), 23.10.2015 21:47
Tak samozřejmě, trio Dicolor, Bohemica a Erika, které se dříve umísťovalo na prvních příčkách degustací, jsou kvalitní hrušky. Myslím, že ani u jedné z nich nehrozí to riziko navinulé chuti, jinak nevím, proč by Vám Lucasova "nejela". Myslím, že nechutná jenom mně, když se stále poměrně dost pěstuje a je k sehnání (zatím) každý rok.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.214 (?), 14.10.2011 19:37
Lukasovu mám jako starý, polosuchý strom. Je pravda, že v ideální zralosti je to jedna z nejlepších hrušek jakou jsem jedl, ale u mě většina hrušek mi ani nedozraje, protože jsou červivé a dost pak hnijí. Nikdy jsem ji nestříkal, nejsem velkým příznivcem chemie a taky na to zapomínám nebo nemám čas. Raději bych hrušku o něco méně chutnou, která mi dozraje i bez této péče. Možná na jiném stanovišti by urodila hrušek více i bez chemie. Honza
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
10 bylinek, které můžete pěstovat v interiéru ve vodě po celý rok
Bylinky mají často léčivé, relaxační i kulinářské vlastnosti a je skvělé, když je můžeme mít doma po...
Mrkvová šťáva: jak si připravit vitamínovou bombu
Ráda se s vámi dělím o nejjednodušší a nejchutnější způsoby, jak přenést zahradu do kuchyně a na stů...
|
|
|
|