|
Lucasova
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10026) - 70.216 (?), 13.10.2011 17:10, zobrazeno: 102029x
Lucasovu závidím, pane Vlastimile. V roce 2002 jsem koupil od místního zelináře před vánocemi tyhle hrušky už zralé přímo ke konzumaci. To byl požitek. Bílá, máslovitá dužnina plná šťávy, z dokonalou vyváženou chutí. Něco úžasného. Něco podobného byl Condorde z Belgie, taky lahůdka, ale ne úplně to samé. Od té doby ať jsem koupil Lucasovu, kde chtěl, tak nic moc. Přímo slabota. Kříženec Lucasovy - Nela, má dužninu podobnou, ale opravdu je tam "medová" příchuť nebo něco, co by se tak dalo nazvat. Dobré, ale tenkrát ta Lucasova byla nedostižná. Sehnat ji každý rok ve stejné kvalitě není snadné. Je potvůrka nejspíš dosti náročná.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10026) - 70.240 (?), 22.10.2015 18:51
Počkejte, počkejte, jak říkal pán ve filmu Jedna ruka netleská, měl jsem na mysli Lucasovu, ne Bohemicu. Myslím, že pod tyhle vložené fotky mohu bez obav napsat Lucasova, tak jak uvádí prodejce. Máslovitá konzistence, šťáva z nich jen teče. Ty žluté jsou jen nepatrně navinulejší, ale ne rušivě natrpklé. Rád bych, aby jste je ochutnali i Vy a posoudili je.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10026) - 70.240 (?), 23.10.2015 21:47
Tak samozřejmě, trio Dicolor, Bohemica a Erika, které se dříve umísťovalo na prvních příčkách degustací, jsou kvalitní hrušky. Myslím, že ani u jedné z nich nehrozí to riziko navinulé chuti, jinak nevím, proč by Vám Lucasova "nejela". Myslím, že nechutná jenom mně, když se stále poměrně dost pěstuje a je k sehnání (zatím) každý rok.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.214 (?), 14.10.2011 19:37
Lukasovu mám jako starý, polosuchý strom. Je pravda, že v ideální zralosti je to jedna z nejlepších hrušek jakou jsem jedl, ale u mě většina hrušek mi ani nedozraje, protože jsou červivé a dost pak hnijí. Nikdy jsem ji nestříkal, nejsem velkým příznivcem chemie a taky na to zapomínám nebo nemám čas. Raději bych hrušku o něco méně chutnou, která mi dozraje i bez této péče. Možná na jiném stanovišti by urodila hrušek více i bez chemie. Honza
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|