|
Dicolor
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
D.Boudyš - (31) - 221.2 (?), 28.10.2017 17:41
Vyzkoušet se má všechno. Bral jsem to tak, že pro spousty lidí je Dicolor "obyčejná" hruška, která ničím nevyniká, ba naopak. Proto jsem i zde dal ten svůj první příspěvek, že jsem byl nadšený, až později jsem zjistil, že mám jinou odrůdu, ale i tak chci Dicolor v budoucnu ochutnat a vyzkoušet.
Já osobně ještě Bohemicu a Eriku nechávám uležet. Co říkáte na odrůdu David? Ještě se jenom lehce vrátím s jednou fotkou, je tohle typické zakončení pro Lucasovu? Popřípadě je pravda, že Lucasova nemá většinou vyvinuté semena?
A jak se jinak daří pěstovat v Polabské nížině kousek od Opatovic? Já chodím nakupovat stromky do HK Kukleny, ale poslední dobou mi vadí, že jim chybí odborná znalost a to bych u odborníků čekal, ale Dicolor tam mají. Snad příští rok do ní půjdu :)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10088) - 70.240 (?), 28.10.2017 18:05
Ta Bohemica byla poškozená ptactvem, tak jsem ji slupnul, než se skazí a jak říkám, dala se. Chruplavá, hodně sladká viz. Pařížanka. U Davida nevím, měli ho tady tenkrát ti prodejci taky, ale nevybočoval z průměru, stromek se mi neujal. Místo něj jsem dal na stejné místo ožranou Eriku srnkami a vypadá to, že se po letech přece jen probudila. U Davida možná narážíte na křížence pocházejícího z Děkanky. Zrovna před chvílí jsem koštoval první zežloutlou Děkanku Robertovu společně s menším bronzovým Generálem (menší jsou do bronzova, větší zůstaly zeleně kropenaté, viz. vlákno Děkanka robertova. Zhruba stejná chuť. Pokud máte Boscovu flašu, tak je to něco podobného. Myslím, že David lepší nebude. V Kuklenách jsem už dlouho nebyl. Znalosti prodejců jsou stejné všude, prostě žádné nemají. Proto se jich ani na nic neptám. Spíše je odháním. Rouby Dicoloru Vám klidně pošlu, přednost bych dal ale té Děkance a Generálovi, rád Vám je dám. Když jsme u té konzumní, nekonzumní zralosti, tak třeba ta Vienská byla v předmáslovité konzistenci, kdy byla ještě chruplavá, mnohem výraznější. S těmi semeny u Lucasovy jsem to nesledoval. Co se týče té druhé fotky, tak kdybych je v červenci takhle u někoho viděl, tak bych si okamžitě řekl, že je to Dicolor. Na první pohled.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 92.38 (?), 8.11.2017 13:36
...jaký je to nesmysl, přirovnávat její chuť ke krmné řepě, jak to učinil Miloš Vysloužil.
Jsem rád, že žiju v době, kdy smím říci, co mi chuť připomíná a že není nařízeno, co nám má chutnat a co ne. Bez ohledu na to, že mnozí, jak vidno, na ty časy s láskou vzpomínají.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10088) - 70.240 (?), 8.11.2017 14:53
Tohle přirovnání ke "starým časům" se moc nepovedlo. Někdo si může napsat, že plody mají příchuť krmné řepy a druhý zase, že je to nesmysl. Co se týče mých plodů, kupovaných plodů Dicolor ve vlákně zakoupené hrušky, ale i jinde, mají pokaždé tu samou, příjemnou chuť. Dala by se poznat i ze zavázanýma očima, když bych neviděl, jak hrušky vypadají. Je to podle mě povedený kříženec s originální chutí jiného typu. Taky je pravda, že je dobře plody zkonzumovat včas, tak do konce listopadu. Pak se může ztrácet potřebná chuťová svěžest.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KarelJM - (33) - 142.2 (?), 22.11.2017 23:25
Mám 5 letou Dicolor na Kdouli BA, velmi slabě roste (asi by jí svědčil spíš semenáč), zato hodně kvete a plodí, takže musím silně redukovat násadu. Letos jsem zjistil, co je plodomorka hrušňová, ale i tak byla násada na tak malý strom velká.
Pokud mohu zhodnotit tak hrušky menší velikosti, pěkné barvy, chuť sladká, konzumovatelné ihned po sklizni na zač.září, podzimní hruška v v naší teplé oblasti, bez specifického aroma. Nám docela chutná díky sladkosti, okmžité konzumovatelnosti a rozplývavé dužiny i bez té kořenitosti, když to srovnám s některýma hruškami s tuhou slupkou a řepnou konzistencí.
Přikládám mizerné foto stromu z mobilu, foceno při začínajícím dešti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
10 bylinek, které můžete pěstovat v interiéru ve vodě po celý rok
Bylinky mají často léčivé, relaxační i kulinářské vlastnosti a je skvělé, když je můžeme mít doma po...
Mrkvová šťáva: jak si připravit vitamínovou bombu
Ráda se s vámi dělím o nejjednodušší a nejchutnější způsoby, jak přenést zahradu do kuchyně a na stů...
|
|
|
|