Clappova



host - 21.1 (?) 
25.8.2013 11:49, zobrazeno: 9195x

Dobrý den, myslíte, že už můžu sklidit Clappovky? Mám čevrenou mutaci. Bydlím v Čechách 250 m vysoko. Některé už napichují vosy. Nerad bych dopadl jako s Alfou, každá druhá napíchnutá.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 178.235 (?), 25.8.2013 16:41

Je ta Vaše Clappova měkká a voní? Pak se jí jedině stýská po sudu.Letos je té havěti moc a zdá se mně že i přibylo dost hladových včel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 20.54 (?), 28.8.2013 21:54

Zdravím

Zraly plod poznáte podle vybarvení semen. Vemte si jeden náhodný plod a rozkrojte ho. U hrušek ve zralém stavu jsou semena černá a u jablek tmavě hnědá. hrušky se dají i bez problémů podtrhnout a ony na loži dozrají.

sadař vlada

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 25.9.2013 19:23

Vychutnávám poslední uskladněné Clappovky.Musím konstatovat, že kdybych neprovedl postřik proti strupovitosti, tak by určitě dopadla stejně, jako moje Williamsová.







Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 76.15 (?), 27.9.2013 0:01

Zdravím

Vážený p. rosti slavíku   Musím   Vám dat za pravdu, že Clappovka bez postřiku není pěkná hruška. Prosím Vás slušně o vysvětlení v čem je problém s Wiliamsovou m., když se jeví a je odolná proti strupovitosti?

sadař vlada

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 27.9.2013 10:25

Zdravím Vás pane Vladislave, a dovolte abych se "pochlubil" letošními snímky strupaté Williamsové čáslavky.Letošní vlhké jaro, a taktéž mokrý nástup léta způsobili, že se u mě strupovitost chovala jako doma-hlavně na některých citlivých hruškách. Williamsová čáslavka dopadla nejhůř. V loňské sezoně jsem si leckde vystačil se dvěma postřiky na citlivé odrůdě, a Williamsku jsem s postřikovačem obloukem obešel.Letos jsem postříkal čáslavku asi dva krát, a vůbec to nestačilo.Nevím zda jsem použil nedostatečnou koncentraci, nebo postřik následně smyl déšť?Myslel jsem si, že je odrůda Williamsové čáslavky více odolná strupovitosti, a taky jsem to tady na webu v minulosti tvrdil.Jiné některé odrůdy hrušky ,zdá se postřik nepotřebují, některé jsou odolné, ale o této se už toto neodvažuju tvrdit.





Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
sadař vlada z opavy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 76.119 (?), 30.9.2013 19:29

Zdravím

Jsem rád, že se s polu bavíme jako rovnocení partneři a Vážím si toho. Mate pravdu vypadá to jako strupovitost hrušňová. Velice bych ocenil kdyby jste mi popsal v jakém stavu byla dužnina při rozkrojení plodu. Ono podobně se také projevuje fyziologická kaménčitost dužniny. Projevuje se třeba u některých odrud jen několika krystaly a ostatek dužniny je vynikající. Jinak jestli Vam múžu poradit tak nejúčinější postřik na strupovitost hrušní je Clarinet. Tento postřik na jaře púsobí i při nízských teplotách a to kolem 5 'C . Při takto studených jarech se nesmí používat žádný postřik proti strupovitosti, které mají vyšší minimální teplotu účinnosti a to je nad 12 'C Jelikož jste neuvedl použitý postřik je možné, že ho používáte. Pokud né berte to jenom jako mojí dobrou radu, protože Clarinet je jedinný postřik, který silně decimuje strupovitost hrušní na, kterou jsou málo účinné postřiky na strupovitost jabloní. Pan Ing. Rod mě jasně vyvedl z omylu, že strupovitost jabloní je jinná nemoc jak strupovitost hrušní. A řekl mi také, že strupovitost hrušní je z velké části odolná na postřiky na strupovitost jabloní.  Clarinet je i velice doporučovaný jako hlavní postřik pro jádroviny ve studeném jaru a jako obrana proti rezistenci choroby neboť obsahuje jinnou účinnou složku proti strupovitosti.    Je to na Vás jak si moje rady vezmete.

sadař vlada

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 8.155 (?), 12.8.2014 23:22

Tak letos nádherné bez postřiků u silnice. Nezkoušel jste je někdo zavařovat? Samozřejmě podtržené.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika