Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rozumím.
U nás je poloha rozhodně chladnější (zhruba 450 m.n.m, a to jen díky tomu, že jsme vesnička v dolíku, půlhodinka chůze a už jste v Černém Dole, cca 600 m.n.m.). De facto tu býval sníh od polovic října do půlky dubna.

Co se pak týče požadavků na úrodu. Byť to vyzní možná trochu zvláštně, tak primárně mi jde o estetické a ekosystémové služby, které ovocné stromy zajišťují, a byť počítám i s ovocem, určitě by nevadilo, kdyby ho bylo méně, či méně kvalitní (snad pouze co do vzhledu a chuti).

Dále pak pracuji i s tím, že vzhledem ke zvoleným odrůdám a podnožím (Rajka a Topaz na A2, německá Büttnerova červená na ptačce, Karešova na mahalebce, a JOJO a Jofela na myrobalánu, hrušně by byly na semenáčích a Kawkavzské) by stromy (vysokokmeny) měly mít větší odolnost, a když i odpadne stres ze střihu a řezných ran, tak by snad - teoreticky - mohly být napadány jen velmi málo a případné napadení dobře zvládnout.
I když sucho, to je velký problém posledních let snad všude.

Ovšem to jsem silně odbočil od původního tématu hrušní.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika