Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Moc všem děkuji za cenné rady. Když to shrnu, tak:
- jáma 80x80 s hloubkou 60 cm bude na kdoulovou podnož stačit. To jsem ráda, když jsme před 20 lety sázeli na naší zahradě hrušeň na semenáči, tak jsme dělali jámu hlubokou možná i ten metr a manžel byl dost odrovnanej, a to byl tenkrát mladík v plné síle, teď už to bude horší. Bohužel vysazený strom níž než vykopaná jáma neproroste, ta suť ze stavby je tvrdá jako beton, tak snad bude kdoulové podnoži těch 60 cm opravdu stačit.
- 20 l kompostu smíchám se spodinou 1:1 a přidám 300 g síranu a superfosfátu. Ten vápenec raději dávat nebudu, kdouloň ho nemá ráda.
- všechny hnojiva a kompost smíchám jenom se spodní zemí, aby se jí při sázení nedotýkaly kořeny, ty pak zasypu kvalitní zemí horní už bez kompostu.
Co když ale bude té spodiny víc než 20 litrů? Mám smíchat všechnu v poměru 1:1 s kompostem, nebo víc než 20 l kompostu dávat nesmím, i když bude ke kořenům ještě rezerva?
- místo kůlu dám kovovou trubku. Vzdálenost 10 cm asi nebude moc, když pan Hlavatý dává dokonce 15-20. Jenom tu stranu pořád nevím, pan Hlavatý radí ze směru větru, Petr z H jih. U nás je větší vítr (třeba při bouřce) vždy od SZ.
- stromek namočím celý na den do sudu s vodou, snad jsem to pochopila správně
- po zasypání jenom mírně sešlapu, zaliju a dosypu zbylou zem.
- větve zastřihnu na polovinu (pokud budou), na jaře pak klasický jarní řez na 2-3 pupeny.
- kmínek můžu natřít vápnem, ale není to nutné.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika