Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Skvělé shrnutí, moc děkuji.

Proč se upínám na mrazuodolnost? No když se na mnoha místech dočtu, že kdoulová podnož je oproti semenáči méně odolná na zmrznutí, tak předpokládám, že se to uvádí z důvodů, že někomu hrušně na nějaké podnoži zmrzly a na jiné vydržely, nebo možná jak píšete bylo testováno, kolik jaká podnož vydrží mráz. No a já bych opravdu nerada, aby mě třeba 10-15ti letá hrušeň v nějaké nepříznivé zimě zmrzla. Je možné, že se to testovalo dávno, ale kvůli tomu, že se něco ověřilo již dávno, tak to přece nemusí mít menší vypovídající hodnotu, nebo ne? Navíc jak vlastně víte, že dnes už to nikdo netestuje, že se s tím nikdo nezabývá, třeba to šlechtitelé podnoží testují stále. Navíc ta S1 je relativně nová podnož. Píšete, že jste nikdy zmrznutí kořenů nepozoroval, ale také, že hrušně na kdouli nepěstujete, protože Vám nerostly. Když jste je tedy kdysi zkoušel pěstovat, byl někdy opravdu velký mráz, třeba -30°C?

Jinak asi budu mít trochu problém s tou menší vrstvou kvalitní ornice, ale kdoule podle obrázku pana Hlavatého zase tak hluboko nekoření, tak snad bude stačit vykopat dostatečně hlubokou jámu na to, aby prospívala.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika