Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rozhodně se nepovažuji za odborníka, to bych zde nežádala o radu. Na druhé straně tvrzení, že hrušeň roste málo i na semenáči, mi přijde poněkud zarážející. Kde máte zahradu, že vám nerostou hrušně ani na semenáči? Na semenáčích rostou hrušně i v podhorských oblastech, i když už tam asi mají některé horší plody. Mě tedy roste na zahradě hrušeň na semenáči hodně bujně, tak velkou bych jí u tchána nechtěla. Takže možná je pro někoho vzrůstnost stromu až to poslední kritérium výběru, pro mě je ale celkem stejně důležité, jako jakou pěstovat odrůdu. A vybrání podnože odolné proti zmrznutí je myslím také důležité.
Je ale bohužel pravda, že někteří prodejci nejen že konkrétní typ kdoulové podnože neuvádí, ale na dotaz o jaký typ se jedná mi odpověděli, že jde o semenáč kdouloně. Já tedy opravdu nejsem odborník, ale domnívala jsem se, že kdoulové podnože jsou pouze vegetativně množené, tak nevím.
Jinak více odrůd na jednom stromě tu pěstují někteří běžně a možnost pravidelné zálivky určitě bude.

Pokud jsou tu tedy zahrádkáři, kteří pěstují hrušně i na kdoulových podnožích, rostou jim a mají zkušenosti s více druhy, tak prosím o váš názor. Věřím, že je jich určitě dost, kdyby bujně rostoucí hrušně na kdoulích nerostly, tak je nebudou zahradnictví už dávno nabízet.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika