Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud by mě roubování živilo a trávil s ním denně 8,5 hodiny, snad bych investoval do jednoúčelového nože, belgické břidlice a snad i do profesionálního nabroušení. Coby amatér nedovedu nabrousit žádné ostří do ostrosti ulamovací čepele. Do ulamováku na roubování vkládám čepele neulamovací, vždy se řeže s plně vysunutým.
   Hodně jsem si zakládal na roubovacích nožích ten nejoblíbenější mám přes 40 let. A byl jse docela smutný, když jsem zjistil, že tím sprostým ulamovákem se řeže lehčeji a řezné plochy jsou hladší. Zřetelné je to zejména u tenkých a měně kvalitních roubů.
   Klasický nůž zcela nezavrhuju. Používám ho k roubování za kůru a na očkování. Kůra se lépe odchlipuje tvrdším nástrojem a střídat na jeden úkon dva nože je nepraktické.
    Jak je pro většinu diskuzí typické, metodu nelépe znají a nejvíc kritizují ti, kteří ji nikdy nepoužili.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika