Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Spíše k radě p.Suse v Zahrádkáři. Mnozí to znají. Něco se v laboratoři vymyslí, ale jestli to bude fungovat, zda je to ekonomicky výhodné, vůbec proveditelné atd., nápad se musí prověřit v poloprovozu.

Něco podobného je to i tady. P Sus vykope z laboratorního políčka na přelomu března a dubna narašenou broskvoň a hned ji nasadí, z půdy do půdy. Předpokládám, že ji hned zastřihne.Fajn.

Ale jak by to vypadalo v praxi? Školkař bude na přelomu března a dubna vyorávat tisíce lehce narašených broskvoní. Dle této rady. V této době může být už docela teplo a nedejbože, když se přidá suchý vítr. Než se něco vyoře, přetřídí, pováže, převeze aspoň do haly a znovu zakope, v teplém počasí lehce narašené stromky spíše přeschnou. Teď by je měl školkař během velmi málo dnů, ty tisíce stromků prodat, aby dodržel radu z půdy do půdy. 

A co když je bude prodávat třeba za týden?  Měl by tedy zákazníkovi po pravdě říct. Víte, dodržujeme nejnovější trendy. Jsou sice teprve týden vyorané, ale než jsme je uskladnili jsou trochu přeschlé. Nemohli jsme je ani takto narašené zastříhnout, protože by to pak nikdo nekoupil. Nevadí, oni se třeba ujmou a do podzimu to doženou.

Výsledek? V půlce května by se dvě třetiny broskvoní naházelo na hromadu a opekly se buřty.

Naštěstí se školkaři tímto neřídí a broskvoně prodávají od 20.října a vyorávají dle potřeby. Ujímavost je dobrá. To už tady potvrdilo dost diskutujících, že sázené na podzim se ujímají dobře. Není nutné počkat až na duben. Dokonce pozdější jarní výsadba v písčitých, vysychajících půdách je o hodně horší, než výsadba na podzim. P

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika