Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Otázkou je, co je to "vhodná odrůda na pálení". V minulosti to byly zřejmě staré veliké hrušně, které vysadil prapředek majitele pozemku a jinak nebylo třeba se o ně starat. Potřebnou vlastností bylo, aby plody (obvykle malé) ve vhodnou dobu popadaly, protože z vysokého stropmu nešlo ani sklízet, ani třepat. Chuť nehrála roli, ostatně kvalitní destilát dávají i plané hrušky a královna pálenek oskeruše je zasyrova prakticky nejedlá.
   Dnes jsou preferovány odrůdy dávající co nejvíc hruškového aromatu do destilátu. Williamsku asi těžko něco překoná, nehledě na to, že tato hruška je nejlepší i na kompot a skvěle chutná i na jídlo. Vracet se do drobných hruštiček, jejichž sběr je jen o málo pracnější než u třešní, je cesta zpátky. To platí i pro Walschbirne. Drobnost plodů by měla končit u muškatelek, Šidlenky, Ananasky C. či Kozačky Št.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika