Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:143.117: České názvy možno ani neexistujú. Paradoxne, Palmischbirne má v nemčine aj synonymum "Česká hruška" - foto 1. Pridávam ešte fotku Karcherbirne. Ono je to tak - z času na čas niekto vytiahne nejakú starú odrodu a predstaví ju ako znovuobjavenú "novinku". To je zrejme aj prípad Walsche Schnapsbirne, ktorá je v posledných rokoch propagovaná ako ideálna odroda na pálenie a dostupná v ČR aj SR. Zopár ohlasov tu na fóre ale svedčalo o veľkom sklamaní. Vami spomínané 2 sorty samozrejme nepoznám, ale môj predpoklad je taký, že konkrétne tieto 2 odrody (keďže sú absolútne nekonkurencieschopné výzorom a pravdepodobne aj chuťovo) sa prezentujú ako výborné na pálenie, keďže na nič iné sa zrejme nehodia. Napokon, dlhoročné skúsenosti ukázali že na výrobu hruškovice je najvhodnejšia Williamsova (ktorá popritom aj dobre vyzerá a je skvelá aj na konzumáciu), takže v tomto smere asi netreba objavovať Ameriku. Nemám nič proti skúšaniu (staro)nových odrôd, otázkou je, či je to v tomto prípade zmysluplné. IH