Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Destilát z Clappovy vyrábí sousedi, jinou hrušku na zahradě nemají. Je kvalitní, určitě lepší než z jakýchkoli zimních odrůd. Jistě, Williamsova je jen jedna. Ale stromy Clappovy jsou vysoké, plody velké, dostatečně sladké, šťavnaté a aromatické.

   Dozrála mi první úroda Walsche Schnapsbirne. Musím potvrdit to, co psal pan Fiala před rokem. Hruštičky jsou opravdu malé, podíl jádřince vysoký a dužina až nápadně suchá. Je pravda, že v chuti je cítit onen typický "Wiliamsester".
Shrnutí: Výhody: vhodná doba dozrávání, umožňující míchat s wiliamskou a dalšími palírenskými hruškami, slušné aroma, snad i menší nároky na teplo
Nevýhody: nepoužitelná na přímý konzum, pracný sběr, nutně nižší výtěžnost vzhledem k poměru dužiny a balastu.
    Vůbec si nejsem jistý, jestli nejde jen o marketingové uchopení nějaké staré drobné místní hruštičky, jakých vídáme víc. A jestli by destilát vůbec obstál v porovnání s jakubkou, kozačkou, krvavkou, hniličkou a dalšími.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika