Moc hezký úryvek, docela rád bych si ho přečetl úplně kompletní. Navíc autentický, protože autor tam evidentně opravdu byl a viděl. Za pozornost stojí pár zajímavostí. Proč zvolili zrovna Wiliamsovu červenou - v destilátu nehraje barva slupky žádbnou roli a některé zdroje píší o menších plodech červené mutace. Kvašení trvající jen 10 dní je na ovocný kvas opravdu s podivem. Zajímavé je i nepoužití ušlechtilých kvasinek. Mnohé pseudostudie poukazující na vyšší výtežnost z obohacených kvasů v řádu desítek procent tak zřejmě nebudou zcela objektivní. Pochybuji, že by lihovarnící ušlechtilé kvasinky neznali a nechali si odtéct milióny spolu s výpalky. Za zmínku stojí i velmi hustý spon stromků 4x2 m. ty jsou zřejmě vedeny tak, aby se daly sklidit ze země, s čímž souvisí i úroda 40kg na jeden strom.