Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nechci se přít, ale kvašení vína nebo cideru je postup pro výrobu brandy potažmo kalvádosu, výsledný produkt destilace je v tomto případě pouhý polotovar. Kalvádos nebo brandy nemá s jablkovicí nebo hruškovicí kromě suroviny nic společného. Z opáleného dřeva dubových sudů nebo opálených třísek vložených do zracího tanku dostává desytilát hořké dřevěné a vanilkové tóny, jak vůně tak chutě. Ovocná chuť a vůně je jen součást ve větší či menší míře potlačená právě dalšímy aromaty vzniklými při zrání. Netvrdím že destilát z moštu je špatný, ale pokud je účel pálení vyrobit co nejaromatičější destilát s vůní daného ovocného druhu je lepší použít rmut. Spousta lidí chce po přivonění ucítit výraznou chuť a vůni daného ovoce - já tyto přearomatizované pálenky rád nemám, ale umím je vyrobit. Stopky, jak už tu bylo řečeno, otrhává snad každý. Jádra nezpůsobují ostrost destilátu ale nahořklou jádrovou příchuť pokud je použit drtič, který nerozmělňuje jádra(například ježek) je tato chuť ostraněna ale ani u nožových drtičů pokud je použito normální(ne zdrobnělé plody pomalu se stejným objemem jádřince, jako dužiny) zralé ovoce se chuť jader neprojevuje. Co se týče chlapského pití:), ostrost způsobuje v největší míře přidání cukru. Při správném kvašení(kvas musí být nachystán najednou bez přídavků cukru a pak uzavřen s dostatečnou mezerou pro izolační vrstvu oxidu uhličitého a ponechán napokoji bez míchání, kontrolování a podobných nesmyslů) a správně vedené destilaci(destilační kotel musí mít dostatečně velký klobouk tzn. prostor nad hladinou zahřívaného kvasu, proto se kotel nesmí přeplňovat, zahřívání musí probíhat velmi zvolna a pokud není kotel dvouplášťový musí míchadlo perfektně kopírovat dno, je třeba odchytit úkap a dokap - úkap je zhruba 1 l na 100 l kvasu a dokonale chladit - žádné šetření vodou v chladičí) lze vyrobit stejně jemný destilát, jak z moštu, tak z rmutu destilát z rmutu je ovšem podle mých zkušeností aromatičtější a voňavější. Doporučuju každému ať nevěří různým článkům a sám si to alespoň jednou otestuje nadrtit si 200 l soudek rmutu přece není žádný problém. Po půlročním vyvětrání je potřeba říct manželce ať naleje do dvou skleniček palec destilátu a do jedné vodu přivonět ochutnat zapít vodou otestovat druhý vzorek, a pak se teprve zeptat, která je která.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika