Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

A ne zkvašovat nakrouhané, nakrájené či dokonce rozmixované plody. Tento způsob je vhodný jen k rychlému zbavení se přebytků, ale ne cestou k velmi kvalitnímu destilátu.

Nebyl bych tak radikální. Poklud kvasím jablka, tak z moštu, protože jablek je dost a s tekutinou se v nádobách lépe pracuje.  Rozdíl v kvalitě oproti destilátu z plodů možná je, ale není nijak velký. Co se týče hruškovic, ochutnal jsem jich hodně - ať už na oficiálních degustacích nebo mezi přáteli. Mohu odpovědně říci, že na soutěžích pravidelně vítězí destiláty z podrcených plodů. Mimo jiné i proto, že hrušky v plné zralosti, kdy se jejich aroma plně rozvine (ne přezrálé) se velmi špatně moštují. Destiláty z tvrdých plodů (zejména zimních odrůd)  jsou méně aromatické. Totéž ze čekat od plodů s moštovatelnou strukturou.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika