Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Pán Rafael má pravdu, malo by sa to robiť takto, napokon v tom je aj rozdiel medzi "jablkovicou" a "kalvadosom". Mal som možnosť piť originál francúzsky kalvados a ten rozdiel tam bol. Myslím si ale, že úplne rozhodujúca je kvalita materiálu, z brakových plodov zázraky nespravíte. S kamarátom robíme jablkovicu z prvotriednych sladkých zimných jabĺk, žiadny odpad. Vypálený destilát potom dáme na 6 mesiacov do dreveného súdka. Doteraz sme používali vypaľované dubové súdky, momentálne máme jablkovicu aj v nevypaľovanom morušovom 20-litrovom súdku (foto 2). Tento rok by sme chceli spraviť postup ako pri kalvadose a porovnať rozdiel (potom poreferujem). Podľa mňa ak sa použijú kvalitné jablká tak rozdiel v kvalite nemusí byť nejako priepastný (aj keď fajnšmeker ho asi rozozná). Na 1.fotke je jablkovica po polročnom pobyte v dubovom súdku (samozrejme je to tá zlatisto sfarbená). IH. P.S.: Slivovicu podľa mňa dávať do drev.súdka nemá zmysel, je to vhodné pri jablkovici či vínovici, ktorých aróma nie je tak výrazná. Pri hruškovici to zrejme možné je, ale myslím si že nie vyslovene nutné. Zo skúsenosti môžem povedať že pri jablkovici ten dobový súdok zdvihne kvalitu o triedu, na úplne iný level.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika