Já to neumím dobře posoudit, protože už pár let zimní hrušky přes Nový rok neskladuju. Vždycky to dopadlo stejně. Nejdřív byly tvrdé, pak chvíli jako řepa a pak jsem ze sklepa vynášel hniličky. Od té doby zimní hrušky postupně suším na krbových kamnech hned jak se začne topit. Křížaly z ještě tvrdých plodů jsou skvělé. Pálit se dají samozřejmě taky, ale kvalita destilátu za těmi letními pokulhává.
Jana je dobrá, plody jsu slušně velké, kulovité, s oběma chuťově srovnatelné. Ale v ideální konzumní zralosti jsem je neporovnával.
Hrušeň je ideální ovocný druh na pěstování více odrůd na stromě. Jsou dlouhověké a dobře se ujímají rouby. Letní a podzimní odrůdy mají tak krátkou dobu konzumní zralosti, že se nestinou zkonzumovat ani ze zákrsku. Více odrůd na pár stromech znamená čerstvé plody od července do konce roku.