Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den p.Wendy, přiznám se, že jsem taky včera strávil mnoho času hledáním jména odrůdy, která mi roste na dvou přeroubovaných větvích s příchutí ananasu.A podle obrázků nejvíc(i když né vždy) popis sedí na Hardenpontovou, a nikoli třeba na Ananaska Courtrayská (Poire Ananas de Courtray),Wonka, nebo jiná. Může být zklamán ten, který by hledal v plodech typickou chuť výborných aromatických hrušek typu boscovka... nenajde.Je to převlečený ananas v hruškovém kabátku.Většinou tvar typického kosočtverce(baňatého), nebo výstupky v kališní jamce, hlavně slupka je hrbolatá s výraznými lenticelami,u mně žloutne až na skladu,na přeroubované boscovce přirůstá bujně,skladovat by možno šlo přes vánoce...ale přestože mám vyšší,chladnější polohu než na Záhorí,nebo u Brna,tak u mě tak dlouho nevydržela.Nějaké fotky ve vlákně Neznámé hrušky I poskytl p.Pal'o.

Už tady jeden pán kdysi zmínil názor na křížence typu švestkajablko,  švestkomeruňka, broskvohruška a pod. Já tento názor taky částečně sdílím. Ceníme si vyjímečnosti druhu ovoce, když se zakousneme do švestky, tak očekáváme chuť švestky, a né aby převládaly chutě z jiného pomologického druhu. Proto jsem např. nesáhnul po jablku, když mám chuť na švestku... je to logické.Spíše je třeba ji brát jako takovou zvláštnost.Očka pošlu. Taky by mě zajímalo, zda si ji p.Pal'o přenesl do své zahrady... ale asi né, když má možnost si ji natrhat na mezi. Zmínil výbornou hruškovici, kterou si z ní udělal.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika