Rozumím tomu, že někomu chutná chruplavá hruška.Mě taky.Kdysi jsem chroupal i nezralé tvrdé, a dělám to i dnes.Všimnul jsem si, že takové plody(někdy i velmi kyselé jablka)obecně, paušálně vzato více chutnají ženám než mužům.Ale abych vyvážil můžské sladkomilné chutě, podotýkám že kyselé já taky rád, a ženy se možná ozvou samy.Zároveň si pochutnám i na tekoucím hrušňovém medu, a dnes možná více.
U hrušní do kvasu je dobré odstraňovat zdřevnatělou stopku.Odstraňovat bubáky je velmi pracné, a časově náročné.Výsledný produkt může být jemnější, sám to nedělám, ale rozumím tomu.Protože z pecek, jadérek se tvoří jedovatý kyanid, zároveň ale výsledný alkohol postrádá jadrnou, nahořklou,mandlovou příchuť, která pochází z pecek, jadérek.Pil jsem dokonce slivkový destilát, kde byla celá čtvrtina kvasu tvořena peckami.