Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

...a ještě si přiložím pod kotel Boscovky.Má jednu nevýhodu pro ty, kteří chtějí dělat bezproblémový dobrý kvas.Plody opadávají ve sklizňové zralosti, v čase, kdy jsou tvrdé jak kámen, tak akorát na střednědlouhé skladování v regálu.Oproti hruškám které opadavají už měké, sladké,aromatické, je dužina Boscovky tvrdá vhodná konzumu až odleží.Co tedy s hromadou tvrdých hrušek pod stromem, které se počínají kazit?Buď je pruběžně probírat, shnilé vyhazovat, a počkat až změknou, nebo je vyhodit rovnou.Vhodnější do kvasu jsou tedy hrušky, které když opadnou jsou už zralé.

Kdysi jsem tady zaznamenal názor, že hruška při skladování už nenabere ani cukr, ani aroma.Přeci když npř.Boscovka opadne, nebo se obere ze stromu je tvrdá, bezchutná,trvá nějakou dobu než dužina změkne, zesládne,změní nezralou dužinu až do stádia medu.Potom se hodí konzumu, nebo do kvasu, ale na zavařování už né.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika