Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vo viacerých prameňoch píšu o Blenheimskej, že potrebuje vyhnojenú pôdu. Myslíte, že po 20 rokoch bude rezistentná odroda naštepená na semenáči rovnak chutná ako na začiatku rodivosti? Zaujímalo by ma, na akom podpníku predáva staré odrody napr. škôlka Stanislav Boček. V dávnej minulosti sa taký výber podpníkov ako dnes neponúkal. Sám ako skúsený jabloniar viete, aký vplyv na dozrievanie a hlavne na chuť plodov má typový podpník. V tomto mali naši prapredkovia nevýhodu, ale dnešné podpníky by zrejme pri extenzívnom pestovaní jabloní našich pradedov neobstáli. Sú určené na kvalitnú agrotechniku. Na druhej strane solitérne vzrostlé jablone plnili vtedy aj iné funkcie. O vynikajúcich vlastnostiach starých odrôd na výrobu muštu a kružlaliek sa píše takmer všade. Cukor v dužnine "moderného" jablka zrejme nie je všetko, aj keď "muštárov" dnes ubúda a konzumenti kupujú či pestujú jablka hlavne na priamu spotrebu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika