Vo viacerých prameňoch píšu o Blenheimskej, že potrebuje vyhnojenú pôdu. Myslíte, že po 20 rokoch bude rezistentná odroda naštepená na semenáči rovnak chutná ako na začiatku rodivosti? Zaujímalo by ma, na akom podpníku predáva staré odrody napr. škôlka Stanislav Boček. V dávnej minulosti sa taký výber podpníkov ako dnes neponúkal. Sám ako skúsený jabloniar viete, aký vplyv na dozrievanie a hlavne na chuť plodov má typový podpník. V tomto mali naši prapredkovia nevýhodu, ale dnešné podpníky by zrejme pri extenzívnom pestovaní jabloní našich pradedov neobstáli. Sú určené na kvalitnú agrotechniku. Na druhej strane solitérne vzrostlé jablone plnili vtedy aj iné funkcie. O vynikajúcich vlastnostiach starých odrôd na výrobu muštu a kružlaliek sa píše takmer všade. Cukor v dužnine "moderného" jablka zrejme nie je všetko, aj keď "muštárov" dnes ubúda a konzumenti kupujú či pestujú jablka hlavne na priamu spotrebu.