Zdravím. Já nemám ve zvyku někoho hodnotit nebo kritizovat po internetu ,když dotyčného neznám osobně. A i kdybych znal rozhodně to nebudu zveřejňovat na internetu a řeknu mu to do očí. Nerad jsem Vás dezorientoval omlouvám se. Já nehodnotím odrudy podle novosti, ale podle toho jak jsou zaujímavé. Jak už jsem párkrát napsal je spousta starých odrud, které jsou vyjmečné a originální svou osobitou a nezaměnitelnou chutí, které novinky už ani neznají. A co je nejhorší je novinka udělaná ze staré věci a obchodníci + reklama spoléhají na to, že mladší generace to neznají a mají to za senzaci. Já sice patřím ke střední generaci, ale čtu si i ve starých pomologiích, Vaňkových odborných knížkách - ty mají pro mě cenu zlata neboť mě vrací a vysvětluje ovocnářskou historii a metody pěstování tenkrát velkých novinek teď starých odrud. Búh ví kde skončí dnešní Topazy, Heliodory, baleriny... atd v historii ?!! Myslíte, že budou za 100 let lemovat cesty a poutní stezky áleje vysokokmenů z dnešních rezistentů. Co asi budou říkat prapravnuci na dešní odrudy po chuťové strance a bude u těchto odrud pořád ještě rezistence? " Hiň sa hukáže! "
sadař vlada