Protože se množí negativní názory na chuť Dicoloru, tak bych chtěl připomenout, že se v minulosti tato odrůda umisťovala na prvních příčkách nejedné degustace. Nemyslím, že se jednalo o placenou reklamu. Znovu připomenu hitorku o koupených plodech Dicolorek, které trhovec označil za jakousi neznámou starou odrůdu. Pochvaloval jsem si originální chuť staré odrůdy a přitom jsem jedl právě Dicolor. Svůj názor jsem nezměnil. Williamsova podle mě vytváří v Dicoloru onu zvláštní ovocnou příchuť, která jakoby není zcela totožná s Williamsovou, přesto tam otisk této chuti je. Pokud se plody konzumují včas je tato chuť příjemná a zajímavá. Co ale není pravda je to, že plody vydrží do Vánoc. Pokud vydrží, tak ale už nejsou k jídlu. Optimální je podle mě konzumace nejpozději do konce října v podmínkách běžného sklepa.